Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Valamikor a 901-es ével elején az Egyesült Államokban, Kalifornia városában jött létre a Safariland nevű, törvényszéki eszközöket, rendőri és katonai felszereléseket gyártó cég. Többek között a világ legkönnyebb és legbiztonságosabb golyóálló mellényeit is itt gyártották. A széles körű megrendeléseknek köszönhetően komoly összegeket fordítottak a kutatás-fejlesztésre, és olyan anyagokkal is kísérleteztek melyeket akkoriban még alig alkalmaztak.

Temérdek  újdonsággal kerültek kapcsolatba,és rengeteg anyag közül számos nem csupán a hadiiparban volt felhasználható. Két fejlesztési szakember, Neale Perkins és Scott O'Brien jött arra rá, hogy a golyóálló mellényekhez használt anyag kiválóan alkalmas fonott horgászzsinórok készítésére.

1994-ben létrehozták a Spiderr, mely horgászzsinórok gyártására szakosodott. Nem csak fonott, de monofil damilokat is fejlesztettek és egyre több fajta termékkel rendelkeztek. A siker gyorsan érkezett, hiszen a tengeri- és édesvízi horgászok egyaránt megkedvelték az igazi újdonságnak számító fonott zsinórokat.  Rengeteg kutatás és teszt után SpiderWire néven született meg a világ legerősebb, legvékonyabb  fonott horgászzsinórja.

A kiváló termék nagyon hamar a profi horgászok kedvence lett.  Ma is folyamatosan alakítják, fejlesztik a tulajdonságait: TEFLON PRESSURE TREATING PROCESS nevű eljárást vezették be, mely  kiemelkedő tulajdonságokkal ruházta fel a fonott SpirerWire Stealth zsinórt. A fonat készítése közben nagy nyomáson egy teflon tartalmú anyagot juttatnak az elemi szálakba; az  így elkészült zsinór selymes tapintású lesz, nem gubancolódik, tömörebb szövésű, tökéletes kör keresztmetszetű és kevesebb vizet vesz fel.


A Safariland anyacég továbbra is az USA egyik legjobban prosperáló törvényszéki eszközöket gyártó cége. Jelmondata "Innovation, not imitation!" -  "Fejleszeni, nem másolni! "tükrözi a cég hozzáállását.

A Spider kivált az anyacégből, s kizárólag horgászattal kapcsolatos termékeket gyárt.