Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

 

A Rebel Lures Companyt 1961-ben alapította George Perrin az Arkansas-beli Fort Smith városkában. Korábban műanyag alkatrészek fröccsöntésével foglalkozott, konyhabútor-készítő cégek beszállítójaként tevékenykedett, olyan komoly ügyfelekkel, mint pl. a Whirlpool. Perrin szenvedélyes horgász volt, s sokat kísérletezett házi készítésű csalikkal, de "nagyban" csak 1963-ban, amikor elkészült a cég első sikermodellje a 3 1/2" (F10) Rebel Minnow. Hamar kiderült, hogy nagyon strapabíró, a halak nem igazán tudnak kárt tenni benne, s a fogósságára sem lehetett panasz. A horgászok is megkedvelték, s a cég megvetette lábait az akkoriban már egyre nagyobb számban jelen lévő műcsaligyártók között.

Akkoriban alapították Fort Smith vadonatúj középiskoláját a Southside High School-t, melynek amerikai football csapata viselte a "REBELS" nevet. Perrin nagy focirajongó volt, s cégét is erről nevezte el.

A Rebel Lures Company megalakulása arra az időre esett, amikor már a wobbleres horgászat igen népszerű volt, s egyre szofisztikáltabb igények mutatkoztak a horgászok részéről a süllyedő, vagy épp mélyjáratú műcsalik iránt, s a Rebel ezeket a hullámokat lovagolta meg sikerrel. Olyan műcsalikat gyártott - azóta valódi legendák -, melyek újdonságot jelentettek valamilyen szempontból a már hagyományos wobblerekkel telítődni látszó piacon. Ilyen volt akkoriban a "Broken Back" (jointed) Minnow, a Pop-R, a Wee-R, vagy a Rebel Crawfish sorozat. Ezekből elképesztő sokat eladtak az újra vágyó horgászoknak.

Kevesen tudják, hogy a Rebel 1971-től még "Bass boat"-okat, azaz fekete sügeres horgászcsónakokat is gyártott, a bemutatót a legelső Bass Master Classic versenysorozatra készítették. Sőt, belekóstoltak a trollingmotorok és számos egyéb horgászkiegészítő fejlesztésébe is. Ezekkel együtt is mindig a wobblergyártás maradt a legfontosabb vonal.

Hazánkban a Rebel R-Maxi volt az a mélyretörő harcsázó wobbler, mely évtizedekig a "Rebel" volt a hazai horgászok számára. Széles termékpalettával csak az utóbbi néhány évben lehet találkozni. Ma a Rebel híres az élethű rovarutánzatairól, a szöcskékről, a legyekről és darazsakról is. Továbbra is igyekszik olyan piaci réseket betölteni, melyekre igény mutatkozik a pergetők részéről. Talán ez a sikere titka.