Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

 

Mitchell

Avre völgye 1950-ben

A Mitchell jogelőd cége már a XVIII. század közepén óragyártó manufaktúraként üzemelt a franciaországi Avre völgyében. Az üzem az első világháború idején hadifelszerelést is gyártott. 1927-ben felvette a Carpano & Pons nevet, miután Charles Pons is a cég vezetésébe került. Ekkor már a háztartási cikkek és az órák mellett egyszerű "tároló" orsókat és horgászbotokat is gyártottak.
 

Mitchell Gold 300 DL 1961-bőlAz igazi áttörést az 1948-as év hozta: Maurice Jacquemin, a Carpano & Pons mérnöke megtervezte és elkészítette a világ első peremfutó orsóját,  melyet  Mitchellnek nevezett el. A Mitchell 300-as forradalmian új megoldásokat kínált.  A francia cég a sikeres kezdőlépéssel behozhatatlannak tűnő előnyre tett szert.

1965-ben, Pons halálát követően a Mitchell önálló útra lépett és minden erőforrását horgászfelszerelések gyártásába fektette. Ebben az időszakban hihetetlen tempóban fejlődött a cég: 1970-re a gyártás elérte a napi 12 ezer darab orsót. A 70-es évek végi olajválság azonban megrengette a Mitchell is: túlésért kellett küzdenie.

Philippe Blime

1981-ben a gyár kénytelen volt csődvédelmet kérni. 1982-ben Philippe Blime állt a cég élére, hogy visszaszerezze a Mitchellnek járó megbecsülést és hírnevet. Az átszervezések sikeresen lezajlottak és a tradíciók megtartásával, de új irányelvvel bontakozott a második aranykor. A költségeket visszafogták, a gyártást kivitték Franciaországból. Csak a mérnöki munka és a fejlesztések maradtak a régi helyszínen.

1990-re mintegy 30 millió darab Mitchell 300-as orsót adtak el világon!

Ma a cég nem csak termékeiről híres, környezetvédelmi törekvései is nagy visszhangot váltanak ki. Úttörő szerepet vállalt a francia folyók revitalizálásában az "Egy frankot orsónként" programmal, és a világon egyedülálló módon a folyami és a tengeri horgászatot és a környezetbarát magatartást oktatja több mint 50 iskolában.