Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

A Lazy Ike neve kevéssé csenghet ismerősem hazánkban, mint több más amerikai wobbleré, pedig ez a márka is közel 80 éves. Ez a műcsaligyártó manufaktúra a múlt század '30-as éveiben indult au Iowa-beli Fort Dodge városkából. Newel Daniels, ismert fekete sügeres horgász kezei közül került ki az első Lazy Ike, ami akkoriban - természetesen - fából készült.

Ahogy azt más márkáknál is tapasztalhattuk, a sikeres termékre egyre nagyobb kereslet mutatkozott, s így fejlődött a gyártás volumene is. Ezzel együtt 1945-ig minden egyes darabot kézzel faragtak. A háború végét követően gépesítették a gyártást, hogy a megnövekedett igényeket ki tudják szolgálni. A Lazy Ike Corporation világszerte ismert lett annak elélenére, hogy a termékpalettája nem volt túl szélesnek mondható.

A következő fonosabb lépés a műanyagok térnyerésével következett be, 1960-ban áttértek a plasztik alapanyagokra, s már modern fröccsöntő gépek készítették a wobblereket. A Lazy Ike Corporation mindig elkötelezett híve volt a wobblergyártásnak, 1978-ban ez a cég "mentette meg" a Creek Chub-ot a bezárástól. Gyakorlatilag felvásárolta a céget, miután a Creek Chub alapítóinak leszármazottai közül senki sem szerette volna tovább vinni az üzletet. Az öreg Henry Dills a Lazy Ike-ra bízta a féltve dédelgetett márkájának fennmaradását.

S bár, ahogy említettük, itthon kevéssé volt ismert, Amerikában a legnépszerűbb műcsalik egyike volt, hatalmas eladásokat produkált. A múlt században nagyon sok horgásznak volt élete első wobblere a Lazy Ike, mely így abszolút feledhetetlen része lesz a horgász történelemnek.