Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

 

Washingtonban, 1952-ben két műlegyes horgász, Harold Edwards és Ron Anderson alapította a céget, ami a főváros közelében található tóról kapta a nevét, ahol az alapítók szinte az összes szabadidejüket töltötték. A cég megszületésében alapvető szerepet kaptak azok az igények melyeket a két horgász támasztott a megfelelő felszerelés, főként a horgászbottokkal szemben. Ezért kezdtek el maguk botokat alkotni.

Szerettek volna hosszabbat dobni, mint bárki azelőtt és olyan bottal akartak horgászni, ami könnyű, de mégis rugalmas. Elkezdtek olyan anyagokat kipróbálni a botkészítés folyamán, amelyeket a más nem alkalmazott. Folyamatosan figyelték a világ újdonságait, az éppen csak felfedezett műanyagokat. Szinte mindenből botot próbáltak csinálni. Néhány év alatt a Fenwick a prémium kategória egyik jeles képviselőjévé vált.

1960-ban a Long Beach-i Clock család megvásárolta a céget. Phil Clock vezetésével a korábban jól kitalált vonalat követve egyre nagyobb hírnevet szerzett a Fenwick. Új anyagokkal történő kísérletezés, és a  felismerés, hogy nagyobb hangsúlyt kell fektetni a fekete sügér horgászatra  megszülte a Lunkerstick botcsaládot 1968-ban. Az új üvegszálas fejlesztés megreformálta az addigi horgásztechnikákat. A fekete sügér horgászat népszerűségével együtt a Fenwick is a csúcsra jutott. A botok mellett zsinórokat és tengeri botokat is kínált.
 

A következő hatalmas lépés, melyet azóta horgászok tömegei köszönnek a Fenwicknek, az 1973-ban piacra dobott HMG (High Modulus Graphite), a világ első grafit botja. Jim és Don Green, akik különben nem voltak rokonok, korszakalkotót hoztak létre! Közel egy évtized alatt másodjára kellett  újratanulni a horgászatot.

1977: Phil Clock szervezetében rákot diagnosztizáltak. A céget képtelen volt fivére, Edwin kézben tartani, és eladta a híres  "cég-zsonglőrnek" Dick Woolworth-nek. A Fenwick  zászlóshajója elkezdett kommersz, nagy tömegek számára is elérhető árú termékeket gyártani.

A Fenwick név elkezdett belesüllyedni a középszerűségbe, és úgy tűnt, hogy korábbi fényét elveszti. 1988-ban  Tom Bedell, a Berkley Fishing alapítójának fia megszerezte a részvények többségét, hogy újraértelmezze Clock és a két Green által vallott elveket. A Fenwick újászületett. Mára ismét a speciális, egy bizonyos feladatra és halfajra optimalizált eszközeiről híres. Helytállóak Phil Clock egykori szavai: "a Fenwick botok a világ legjobban kitalált botjai".