Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

 

A Bomber Bait Company két Texas-i "őrült" horgász kísérletezéseiből nőtte ki magát a világ egyik legismertebb műcsali-gyártójává. Ike Walker és C.S. Turbeville a XX. század '30-as éveinek közepén Észak-Texas vizein horgásztak. Kedvenc vizeik gyakran voltak vízinövénnyel benőve, vagy akadókkal tarkítva. A hagyományos horgászat nem volt mindig egyszerű, ezért folyamodtak az akkor úttörőnek számító pergetéshez. Az akkor még valóban gyerekcipőben járó műcsalis horgászat nem kényeztette el csalikkal a bátor vállalkozókat. Olyan csalikra vágytak, mely gond nélkül eljön az alsó vízinövénysáv felett, és nem süllyed, ha megállítják. A korabeli fém villantók és egyéb csalik szóba sem jöhettek, így saját maguk kezdtek a környezetükben található alapanyagokból műcsalikat fabrikálni. Kezdetben cédrus fából faragták a wobblerek testét (vadásztak a kidőlt, és "szolgálaton kívül helyezett" keményfa villanyoszlopokra) és a hamutartókból, vagy dohánytartó tárcákból vágták ki a terelőlemezeket. A horgokat más, régebbi műcsalikról szerezték, megélezték, felújították.

A II. világháború nem kedvezett a minőségi alapanyagok beszerzésének, azzal dolgoztak, ami éppen volt. Szép lassan kialakult a "bomber alak", eljutottak ahhoz a formához, amit már maguk is megfelelőnek találtak. A háború után aztán ahogy megnyugodtak a kedélyek, meg is alakították immár hivatalosan a Bomber Bait Company-t. A telephely jól mutatta a szerény lehetőségeket: Turbeville garázsában rendezkedtek be. Az első időkben kizárólag egyféle modellt gyártottak, az volt a "Bomber".

 

A '60-as évek elején kezdtek el különféle modelleket tervezni, tesztelni és gyártani. Ekkor találkoztak egy helyi szenvedélyes horgásszal, Floyd Mabryval, aki meglátta a lehetőséget a cégben, és Bomber wobblerekkel horgászva bemutatókat tartott a legnagyobb outdoor lapok szerkesztőinek, a horgászcikk-forgalmazóknak és boltosoknak. Ez hozta meg az igazi sikert.

 

Floyd Mabry neve egybeforrt a Bomberével. Természetesen a tulajdonosok alkalmazásba vették a kiváló horgászt, aki nélkül a cég talán sosem lett volna az, amivé vele válni tudott. Mabry az idők során valóságos horgász legenda lett, akit 1991-es halála után beválasztottak a "Horgász Hírességek Csarnokába". Mabryt még utolsó éveiben is szinte minden nap a kedvenc taván lehetett megtalálni, ahogy kedvenc wobblerével horgászik...természetesen egy Bomberrel.

 

A teljes Bomber választékról elmondható, hogy világszerte a horgászok kedvencei. A múlt századi, kipróbált modellek éppúgy, mint a hologrammos grafikával, a legújabb kor kihívásainak megfelelő layouttal ellátott jerkbaitek. Számtalan modell, elképesztő színvariációk, minden halfajra, körülményre adott a válasz. Csak meg kell találnunk!