Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.


 

1937 nyarán a 16 éves Berkley Bedell az újságkihordásból összespórolt 50 dollárját megpróbálta ügyesen megforgatni. Az Iowa állambéli Spirit Lake-ben élő kamasz szülei házában szobájának  egy parányi sarkát apró műhelynek rendezte be. Horgokat vásárolt, és műlegyeket kezdett gyártani. A jól sikerült termékeket a környékbeli horgászüzletekbe adta el. A Berkley Fly Corporation megszületett, az ifjú Berkeley üzlete beindult.

A Berkley 67 év alatt a világ egyik legmodernebb, a horgászsportnak talán a legtöbb újdonságot nyújtó cégévé nőtte ki magát. A modern technológiákat alkalmazó cég legfontosabb elvei közé tartozik a kutatásra és fejlesztésre fordított összeg nagysága, mely hosszú évek óta garantálja, hogy minden szezonban előrukkoljon valami újdonsággal, amellyel korábban nem találkozhattunk a piacon. Úttörő munkájának gyümölcsei között megtaláljuk a Trilene zsinórcsaládot, a Lightning Rod botokat, Power Bait  csalikat, a FireLine és a Whiplash fonott zsinórókat, vagy a Frenzy wobblereket.