Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.


 

Az A.B. Urfabriken (ABU) céget 1921-ben alapították a svédországi Svängstában. Kezdetben órák gyártásával foglalkoztak, majd a 30-as években, Göte Borgstrom  jó érzékkel változtatott a profilon: horgászorsók fejlesztésébe kezdett. A pár darabos, manufakturális gyártás folyamatosan bővült és hamar kiderült, hogy van kereslet az akkoriban még igencsak ritka horgászcikkek iránt.

 


 

Az első, nagyobb tételben legyártott modell az Abu Rekord volt. A fejlettebb technika hatására sorra dőltek meg a fogási rekordok. A korai sikerek hatására komoly fejlesztés vette kezdetét, amit a második világháború  visszafogott.

A következő mérföldkő a világhírű Ambassadeur modell megszületése volt 1952-ben. A svéd mérnöki precizitás remekműve generációknak adott felejthetetlen élményt, egyszer és mindenkorra kőbe vésve az Abu nevét.

 

 

Az igényekhez igazodva a gyár mérnökei 1965-ben kifejlesztették az Abu első saját peremfutó orsóját, a Cardinalt, amely Európában egyet jelentett a széles körben ismert, és használt minőségi horgászorsó fogalmával. Az Abu ekkor foglalta el vezető helyét az orsógyártók között. 1978-ban az ABU felvásárolta a Garcia és a Conolon horgászcikk gyártó cégeket, így született  meg az ABU Garcia.

 

A fejlesztések, és a gyártási folyamatok a minőséget és a tartósságot szavatolják. Ezek a fogalmak egybeforrottak a márkával, melyekhez kompromisszum mentesen ragaszkodik a cég.

A hosszú évek során nem csak orsókat adott az Abu a horgászatnak: a világhírű Conolon botsorozat tömegeket szerzett a könnyűbotos pergetésnek; a Toby villantók évtizedek óta tizedelik a ragadozók állományait. Legyen szó bármilyen kiegészítőről, a minőség mindig a legfontosabb ismérve marad a cégnek.